Op Vlieland zijn veel toffe wandelpaden te vinden en als je van een goede wandeling houdt, kun je alle kanten op. Eén van de meest verfrissende wandelroutes heet ‘Aanpoten’.

Wandelroute 'Aanpoten'

Deze route volgt geel gemarkeerde paadjes vanaf het waterpompstation van de vuurtoren. De route van zes kilometer leidt je door een afwisselend bosrijk gebied naar het Noordzeestrand. Daar kun je nog zo ver je wilt doorlopen. Met de wind in je haar, de zilte zeelucht in je longen en de geluiden van het water, kun je helemaal ontspannen en alle stress loslaten.

De Wandeltoute Aanpoten is een uitdagende wandelroute die je langs de mooiste plekjes van Vlieland brengt. Je begint je wandeltocht bij het Posthuys, een historische plek op het eiland waar ooit postduiven werden gehouden. Vanaf hier loop je door de duinen en over het strand, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de Noordzee. Onderweg kom je langs de Vliehors, een uitgestrekte zandvlakte die je het gevoel geeft dat je in een woestijn bent beland.

Maar de Wandeltoute Aanpoten biedt meer dan alleen maar adembenemende uitzichten. Je komt ook langs verschillende historische bezienswaardigheden en interessante natuurgebieden. Zo passeer je de Westerplas, een zoetwaterplas waar veel vogels te spotten zijn. Ook kom je langs het Vuurboetsduin, het hoogste punt van Vlieland, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over het eiland.

Deze wandelroute is perfect voor avonturiers die graag buiten zijn en zichzelf willen uitdagen. De route is namelijk niet gemakkelijk, je moet soms flink aanpoten om de steile duinen te beklimmen. Maar de inspanning wordt zeker beloond wanneer je uiteindelijk bovenop de duinen staat en het prachtige uitzicht over het eiland bewondert.

Kortom, de Wandeltoute Aanpoten op Vlieland is een echte aanrader voor iedereen die houdt van wandelen, natuur en avontuur. Je zult versteld staan van de schoonheid van Vlieland en genieten van de uitdaging van deze wandelroute. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht door het schitterende landschap van Vlieland!