Het strand van Vlieland heeft een lengte van ongeveer 17 kilometer en is gemiddeld 150 meter breed.

Het strand van Vlieland

Het Badstrand is het meest bekende en populaire strand van het eiland en ligt direct voor het dorp Oost-Vlieland. Het is een breed en langgerekt strand met volop ruimte om te zonnen en te zwemmen. Op het Badstrand vind je verschillende strandtenten, waaronder Strandpaviljoen 't Badhuys en Strandhotel Seeduyn. Bovendien kun je vanaf hier mooie wandelingen maken door de duinen naar het natuurgebied Vliehors.

Een ander strand op Vlieland is het Posthuysstrand, gelegen aan de westkant van het eiland. Het strand is rustiger dan het Badstrand en biedt een prachtig uitzicht over de zee. Je kunt hier heerlijk genieten van het zonnetje en een verfrissende duik nemen. Bij het Posthuysstrand vind je strandtent 't Posthuys, een gezellige plek voor een hapje en een drankje.

Vliehors is het breedste strand van Nederland en een uniek landschap van zandvlaktes en duinen. Het is tevens een uitgestrekt duingebied aan de westkant van Vlieland. Dit gebied herbergt geen strandtenten, maar je kunt hier wel genieten van verschillende bezienswaardigheden zoals het Reddingsmuseum Abraham Fock en het Loodswezenhuisje.

Kroon's Polders is een prachtig natuurgebied aan de oostkant van Vlieland. Het gebied bestaat uit slikvelden, kwelders en duinvalleien en is een belangrijke broed- en foerageerplaats voor vogels. Aan het einde van de Kroon's Polders vind je het strandje De Kroon, een rustig en afgelegen strandje waar je kunt genieten van de natuur en het uitzicht.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een bruisend strand met gezellige strandtenten of juist naar een rustig en afgelegen plekje om te genieten van de natuur, Vlieland heeft voor ieder wat wils. Het eiland is een ideale bestemming voor een ontspannen strandvakantie waarbij je tevens kunt genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.