De boulevard van Vlieland!

De Waddendijk

De Waddendijk van Vlieland is een bijzondere plek die je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf op dit prachtige eiland. De dijk loopt langs de oostkant van het eiland en biedt een schitterend uitzicht over de Waddenzee.

Wandelend over de dijk kun je genieten van de rust en ruimte die Vlieland te bieden heeft. Aan de ene kant zie je de uitgestrekte Waddenzee, waar je bij laag water talloze vogels kunt spotten die op zoek zijn naar voedsel. Aan de andere kant kijk je uit over de weidse polders en duinen van het eiland.

Tijdens je wandeling over de Waddendijk kom je diverse bijzondere plekken tegen, zoals de Vliehors Expres die je meeneemt naar het meest westelijke puntje van Vlieland: de Vliehors. Hier vind je een uniek landschap van zandvlaktes en duinen dat bekend staat als de "Sahara van het noorden". Ook kun je op de Waddendijk de karakteristieke vuurtoren van Vlieland bewonderen.

Eenmaal aangekomen bij het einde van de dijk kun je een bezoek brengen aan de kleine jachthaven van Vlieland. Hier kun je genieten van het uitzicht over de Waddenzee terwijl je geniet van een hapje en een drankje op een van de terrassen van de nabijgelegen restaurants en cafés.

De Waddendijk van Vlieland is een prachtige plek waar je tot rust kunt komen en kunt genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Of je nu wilt wandelen, fietsen of gewoon even wilt uitwaaien, deze dijk is absoluut een bezoek waard tijdens je verblijf op Vlieland.