De natuur in

Het eiland staat bekend om haar prachtige duinen, uitgestrekte stranden en schitterende bossen. Maar Vlieland heeft meer te bieden dan alleen haar natuurlijke schoonheid.

Het eiland heeft een unieke charme en een ontspannen sfeer die je meteen omarmt zodra je voet zet op de steiger. Er zijn geen auto's op het eiland, dus de enige manier om het eiland te verkennen is te voet of op de fiets. Dit maakt Vlieland de perfecte bestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte, en voor mensen die graag actief bezig zijn in de buitenlucht.

Wandelroute 'Aanpoten'

Wandelroute 'Aanpoten'

Op Vlieland zijn veel toffe wandelpaden te vinden en als je van een goede wandeling houdt, kun je alle kanten op. Eén van de meest verfrissende wandelroutes heet ‘Aanpoten’.

Als je op zoek bent naar een prachtige wandelroute die je uitdaagt en je het gevoel geeft dat je echt iets hebt bereikt, dan is de Wandeltoute Aanpoten op Vlieland iets voor jou! Deze route biedt niet alleen adembenemende uitzichten over het eiland, maar het zal je ook flink aan het werk zetten en je een fantastische work-out geven.
Het strand van Vlieland

Het strand van Vlieland

Het strand van Vlieland heeft een lengte van ongeveer 17 kilometer en is gemiddeld 150 meter breed.

Natuurliefhebbers en strandgangers komen volledig aan hun trekken op het Waddeneiland Vlieland. Het eiland beschikt over verschillende stranden die allemaal hun eigen karakter en bijzonderheden hebben.
De Waddendijk

De Waddendijk

De boulevard van Vlieland!

Je moet echt een wandeling maken langs de Waddendijk. Geniet van het uitzicht op de droogvallende scheepjes bij laag water of van de fouragerende vogels op het Wad. Rust heerlijk uit op een van de bankjes en lik aan een ijsje of drink een kop koffie to go.