Over de geschiedenis van Vlieland, de ondergang van West-Vlieland en de schilderijen van Betzy Akersloot-Berg.

Museum Tromp’s Huys

Dit prachtige museum is gevestigd in een historisch pand uit de 17e eeuw en biedt een fascinerende kijk op het leven op Vlieland door de eeuwen heen. Het museum is genoemd naar de familie Tromp, die lange tijd op Vlieland heeft gewoond en hier een belangrijke rol heeft gespeeld in de maritieme geschiedenis van Nederland.

Bij een bezoek aan het Museum Tromp's Huys zul je versteld staan van de vele bijzondere objecten en artefacten die hier tentoongesteld worden. Van antieke meubels en schilderijen tot scheepsmodellen en gebruiksvoorwerpen uit het dagelijks leven, er is hier van alles te zien en te ontdekken.

Maar dat is nog niet alles! Het museum biedt ook een uitgebreid programma van lezingen, workshops en rondleidingen, zodat je nog meer kunt leren over de geschiedenis en cultuur van Vlieland.

Een bezoek aan het Museum Tromp's Huys is een activiteit die geschikt is voor alle leeftijden en is een geweldige manier om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Vlieland en de mensen die hier hebben gewoond en gewerkt.

Dus waar wacht je nog op? Breng een bezoek aan het Museum Tromp's Huys en laat je meevoeren op een reis door de tijd en de geschiedenis van Vlieland.

Meer informatie over het museum vind je hier.