Activiteiten

Wil je meer leren over Vlieland of een actief dagje uit? Er zijn genoeg activiteiten om te doen op Vlieland. Om het je wat makkelijker te maken hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

De Vliehors Expres

De Vliehors Expres

Ga mee met de Vliehors Expres en ontdek de Sahara van het Noorden. Een unieke beleving!

Het hele jaar door verzorgt de Vliehors Expres rondritten. Tijdens deze 2 uur durende rondritten laten ze je graag kennis maken met de weidsheid van de Vliehors. Natuurlijk wordt er onderweg ook gestopt bij het drenkelingenhuisje. Al meer dan honderd jaar een vluchthuisje voor gestrande schipbreukelingen, nu ingericht als juttersmuseum.
Het dorp Oost-Vlieland

Het dorp Oost-Vlieland

Oost-Vlieland is na de ondergang van het oorspronkelijk grotere West-Vlieland in het midden van de 18de eeuw het enige dorp van het eiland.

Het is een streekdorp dat in de 12de eeuw is ontstaan. De brede, door flink geboomte omzoomde en ongeveer een kilometer lange Dorpsstraat heeft aan weerszijden gesloten bebouwing die slechts door stegen en gloppen, wordt onderbroken.
Bezichtiging van de Vuurduin

Bezichtiging van de Vuurduin

De vuurtoren van Vlieland is gelegen op het 42 meter hoge Vuurboetsduin net buiten het dorp Oost-Vieland!

Als je Vlieland bezoekt, mag een bezoek aan de iconische vuurtoren niet ontbreken. Deze prachtige vuurtoren, die ook wel bekend staat als de Vuurduin, is een ware blikvanger en een symbool van het eiland.
Phoca Waddentochten

Phoca Waddentochten

De Phoca Waddentocht is een memorabele ervaring en een onmisbare activiteit als je op Vlieland bent.

Ongeveer 2 uur vóór laagwater start de 3 uur durende Waddentocht. Vanuit de Waddenhaven Vlieland maakt u een rondvaart langs het dorp richting ‘Lange Paal’. En dan gaat het roer om richting de plaat om uiteindelijk op de juiste plek uit te komen waar de Phoca voor anker gaat.
Museum Tromp’s Huys

Museum Tromp’s Huys

Over de geschiedenis van Vlieland, de ondergang van West-Vlieland en de schilderijen van Betzy Akersloot-Berg.

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Vlieland en wilt ontdekken hoe het leven op het eiland er vroeger uitzag, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Museum Tromp's Huys.